Erasmus

2023.04.24. 13:58

A világpolgárság a téma: lett, litván, román és bolgár diákok érkeztek Békéscsabára

Erasmus pályázat keretében intenzív nemzetközi hét kezdődött a Gál Ferenc Egyetemen hétfőn. A programot a könyvtár nagyelőadójának kivetítőjén keresztül – online – prof. dr. Dux László rektor nyitotta meg, majd személyesen dr. Árpási Zoltán köszöntötte a megjelenteket.

N. Sz.

Lett, litván, román és bolgár diákok érkeztek Békéscsabára.

Fotó: Für Henrik

A  dékán elmondta, a kurzuson a magyar hallgatókon kívül lett, litván, román és bolgár diákok is részt vesznek, a mentortanárokkal együtt összesen ötvenen. 

– Öt csapatra osztva dolgoznak, a fő témát a „világpolgárság” adja. Egy ír mentor és előadó közreműködésével interaktív, gondolatébresztő workshopokon vesznek részt a hallgatók, akik már két hónapja bekapcsolódtak a képzés online részébe – sorolta dr. Árpási Zoltán. Hozzátette, az egyetem kollégiumában elszállásolt külföldi vendégeknek meglepetésekkel is készülnek, kulturális és városnéző programokat, gálavacsorát szerveznek számukra, sőt Békéscsaba polgármestere is köszönti majd őket. Mint mondta, a cél nem csupán a 21. század kihívásainak – a gazdasági válságnak, a migrációnak, a klímaváltozásnak – megvitatása, hanem az ismerkedés, a kapcsolatépítés is. 

Dr. Árpási Zoltán dékán 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában