Beruházás

2023.04.12. 17:12

Újabb kerékpárutat létesítenek Gyulán

Megkezdődött a kerékpárút és kerékpársáv építése Gyulán, a Nagyváradi út – Galamb utca és Csókos úti közötti szakaszán – jelentette be a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármester, dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Kiss Szabolcs, a városrész önkormányzati képviselője.

P. G.

Már kijelölték a nyomvonalat

Fotó: Lehoczky Péter

Dr. Görgényi Ernő emlékeztetett arra, hogy komplex turisztikai fejlesztésre nyertek egymilliárd forintot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP), aminek keretében megújul a Százéves Cukrászda, a Ladics ház, illetve elkészül az említett kerékpárút is. Hozzátette, utóbbi, közel 157 millió forintos fejlesztés részeként már kijelölték a nyomvonalat, míg a munkálatok befejezési határideje július 17.

 

Kiss Szabolcs, dr. Kovács József és dr. Görgényi Ernő ismertette a 157 milliós beruházás részleteit 
Fotós: Lehoczky Péter

Kifejtette, a kerékpárút három részből áll. A Csókos úttól a Toldi utcáig elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút épül 260 méter hosszon, 3,6 méter épített szélességgel, Egyoldali önálló, kétirányú kerékpárutat létesítenek 400 méter hosszúságban, 2,4 méter épített szélességgel a Toldi utcától a Bihari utcáig. Emellett kétoldali kerékpársávot alakítanak ki 89 méter hosszon, 1,25 méter szélességgel a Bihari utcától a Galamb utcáig, itt azért döntöttek emellett, mert sok fát és bokrot kellett volna kivágni.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő elmondta, számos kerékpáros turista is érkezik Gyulára, illetve a vendégek közül sokan élnek a közlekedési eszköz bérlésének lehetőségével. 
 

A beruházás emellett azért is nagyon fontos, mert a gyulai várkerttől végig kerékpáron megközelíthetővé válik Sarkad és Doboz is

 – tette hozzá. – 

 

A közlekedésbiztonság tovább erősödik mind a helyi lakosság, mind a városban élők számára.

 

Kiss Szabolcs hangsúlyozta, Gyula románvárosi és újvárosi része szempontjából egyaránt mérföldkőnek számít a fejlesztés: – Két belvároshoz közel eső városrészről van szó, ahol sok kisgyermekes család él – emelte ki. – Így számukra is jelentősen erősíti a közlekedésbiztonságot a kerékpárút kialakítása. Az új szakasz városrészeket köt össze, ahonnan szintén biztonságos út vezet majd a várig, illetve onnan a belvárosig.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában