TOP Plusz

2023.04.19. 18:52

Szociális szolgáltatásokat fejlesztenek Gyomaendrődön

Sikerrel pályázott Gyomaendrőd a TOP Plusz TOP Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése elnevezésű pályázati kiírásán, melynek keretében a város 150 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesül az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a hazai központi költségvetési előirányzatból – írta meg sajtóközleményében Bán Barbara projektasszisztens.

V. E.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Mint kiderült, a projekt fő célja Gyomaendrődön a pályázati felhívás szerinti szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások fejlesztése.

A közleményben leírtak szerint a gyermekjóléti alapellátások fejlesztése hozzájárul a szolgáltatások megerősítéséhez, a magasabb minőségű szolgáltatáshoz való jobb lakossági hozzáféréshez, valamint a gyermekek családjukban történő nevelkedésének biztosításához. A projekt két intézmény fejlesztését szolgálja, mégpedig a Gyomaendrődi Család- és Gyermekjóléti Központ, illetve a Térségi Szociális Gondozási Központ Gyomaendrőd, Csárdaszállás, Hunya fejlesztését. Mindkét intézménynél az épület infrastruktúra fejlesztése a cél, illetve az eszközbeszerzés.

A projektben tervezett tevékenységek helyi szükségleteken alapulnak, figyelembe véve a település gazdasági, szociális, társadalmi helyzetét.

A felújítás, korszerűsítés jelentősen növeli az ellátás tárgyi környezetének színvonalát. Bán Barbara hozzátette, az intézmények a saját költségvetésükből a felújítást és az eszközök beszerzését, valamint a tervezett gépjármű cserét nem tudnák megvalósítani. A projekt várható befejezése 2026 február 28.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában