Amatőr

2023.04.16. 10:19

Sok tehetség megmutatta magát a battonyai szemezgetőn

A Mutasd magad Dél-Békés! elnevezésű kistérségi amatőr művészeti rendezvénysorozat első szemezgetőjét Battonyán rendezték meg szombaton.

Cs. I.

A zsűri elé színvonalas produkcióikkal érkeztek a fellépők

Fotó: BMH

Megtelt a battonyai művelődési ház, az amatőr művészeti produkciókat bemutató programsorozat első helyszíne szombaton délután. Az a céljuk a szervezőknek, hogy a térségben az előadóművészeti értékeket feltárják, bemutassák. Egyének és csoportok jelentkezhettek több kategóriában: vers- és próza, színjátszás, ének-zene, tánc, egyéb. Háromtagú zsűri minősíti ilyenkor a produkciókat, a legjobbak meghívást kapnak a Dél-Békési Százszorszép Gálára. 

Zsűri

Az első mikrotérségi fordulóra 34 fellépő érkezett. Őket a 3 tagú zsűri (tagjai: Duma Zsolt, Demény Lajosné, Németh Gyuláné) értékelte. 11 arany minősítést, 14 ezüst és 8 bronz minősítést osztottak ki. Gajdos Istvánné különdíjat vett át, ő nótákkal szórakoztatta a közönséget.

Különdíjat kapott még a Battonyai Gézengúz Színjátszók tagja, Papp Rebeka, ő a Laza Maca díjat vette át, Moza-Venter Ákos pedig a Nagymenő díjat. A zsűri az értékeléskor kiemelte, milyen sok, nívós produkciót látott, hallott, az elmúlt évekhez képest az idei műsor még színvonalasabb volt.

A mezőkovácsházi, májusi gálán fellépnek majd az arany minősítéssel jutalmazott produkciók, tíz ezüst minősített is meghívást kapott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában