Fidesz-sajtótájékoztató

2023.04.11. 10:53

Opauszki Zoltán: biztosítható, hogy a rollerek ne legyenek szanaszét Békéscsabán

Közösségi e-rolleres szolgáltatást indít egy cég Békéscsabán április végén – emlékeztetett Opauszki Zoltán tanácsnok a Fidesz-frakció keddi, a csütörtöki városi közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján, hozzátéve, a rendszer száz kétkerekűvel és 73 parkolóponttal indul.

L. B.

Opauszki Zoltán /Archív-fotó/

A rollerek okostelefonos alkalmazással bérelhetők, maximum 25 kilométer/órás sebességgel közlekedhetnek, hatótávolságuk pedig legfeljebb 40 kilométer lehet.

Hangsúlyozta: biztosítható, hogy a rollerek ne legyenek szanaszét a városban. Annak, aki nem megfelelő ponton teszi le a járgányt, további 30 percet számláznak ki, illetve 24 órán keresztül nem veheti igénybe a szolgáltatást. Fontos, hogy a cég munkatársai gondoskodnak a kétkerekűek szervizeléséről, töltéséről és begyűjtéséről egyaránt.

– Vannak garanciák arra, hogy egy, a békéscsabaiak számára elfogadható és kulturált szolgáltatás legyen elérhető – emelte ki. Ugyanis a rendszer egy háromhónapos próbaidőszakkal indul, ezt követően dönt a városvezetés a helyiek véleményét figyelembe véve az esetleges folytatásról. Aláhúzta azt is: a szolgáltatás a cég kezdeményezésére érkezik Békéscsabára, és a vállalkozás a közterületek használatáért díjat fizet az önkormányzat számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában