Ökológiai lábnyom

2023.04.23. 10:44

Ménesbirtok: a Föld napján mi a Földet ünnepeljük

A Föld napján mi a Földet ünnepeljük – adták hírül a mezőhegyesi ménesbirtok közösségi oldalán. E világnap alkalmából beszámoltak azokról a törekvéseikről, amelyekkel csökkenhető az ökológiai lábnyom.

Cs. I.

8300 hektár területen folytatnak szántóföldi növénytermesztést a ménesbirtokon /Fotó: Facebook/

A ménesbirtok területén 6136 négyzetméter napelemet telepítettünk termelő istállóink és a géptároló színek tetőzetére. Évente 1259 MWh áramot termelünk megújuló energiaforrásból, ami a ménesbirtok éves energiaszükségletének több mint egynegyedét fedezi. 

A 2023-as évben csaknem 180 ezer szürkenyár és tölgy facsemetét ültettünk a társaság tulajdonában levő erdőterületek újrafásítására. 

Közel 8300 hektár területen folytatunk szántóföldi növénytermesztést. A precíziós gazdálkodás különböző elemeinek köszönhetően nem terheljük feleslegesen a termőföldet, csökkentjük az ökológiai lábnyomunkat. A tavalyi évhez képest 10 százalékkal csökkent az üzemanyag felhasználásunk – számoltak be eredményeikről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában