Kiállítás

2023.04.07. 10:57

Kis békési gyerek vagyok – kihirdették a rajzpályázat eredményeit

Megtartották a „Kis békési gyerek vagyok” című rajzpályázat eredményhirdetését és a képekből összeállított kiállítás megnyitóját a Békési Kulturális Központ Kápolna termében a napokban.

P. G.

A pályázatot a Békés Városi Kulturális Központ, Könyvtár, Múzeum és Sport Nonprofit Kft. és a Békési Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat hirdette meg nagycsoportos óvodás és alsó tagozatos iskolás gyerekek számára. Az indulóknak azt kellett megjeleníteniük, hogy gyerekszemmel hogyan látják a várost, például a kedvenc helyüket, a játszóteret, az otthonukat, az iskolájukat, az óvodájukat, illetve a békési családi és városi programokat.

Számos rajz érkezett be a meghirdetett pályázatra, összesen 162 alkotás közül választotta ki a zsűri a díjazottakat. Mint az intézmény tájékoztatásából megtudtuk, a beérkezett rajzokon látszik, hogy sokat foglalkoztak a gyerekek a rajzokkal, sokan igen érdekes technikákat alkalmaztak, igyekeztünk ezt is figyelembe venni a döntéskor.

A zsűri tagjai Bartyik Gitta meseterapeuta, Béres Istvánné, a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde igazgatója és Csuta György festőművész voltak.

A kiállításmegnyitóval egybekötött eredményhirdetést és a díjátadó ünnepséget a Belencéres Néptáncegyüttes férfi tánckarának vezetője, Földesi Márton tánca nyitotta meg. Az előadása után Feledi János a Békési Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, köszöntötte a résztvevőket, majd Béres Istvánné, a Békés Kistérségi Óvoda és Bölcsőde igazgatóasszony nyitotta meg a kiállítást. Ezután következett az eredményhirdetés és a díjátadó. A korcsoportonkénti dobogósok mellett különdíjjal is jutalmaztak egy-egy alkotót.

A Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat különdíjazottjai:

– Miklós Zoltán – 8 éves (Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium – Petőfi utcai iskolája)

– Gajdács Lilla – 8 éves (Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola – Bajza utcai iskolája)

A Békés Városi Kulturális Központ, Könyvtár, Múzeum és Sport Nonprofit Kft. különdíjazottjai:

– Melis Réka – 6 éves (Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Bóbita Óvodája)

– Barlabás Kincső Csilla – 9 éves (Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola)

A zsűri díjazottjai:

Negyedik helyezett:

– Szilágyi András – 6 éves (Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium – Petőfi utca)

Harmadik helyezettek:

– Rádai Sanel Jázmin – 5 éves (Reményhír Intézmény Epreskerti Óvodája)

– Szabó Barna – 8 éves (Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium – Rákóczi utca)

Második helyezettek:

– Rostás Denisz – 6 éves (Reményhír Intézmény Epreskerti Óvodája)

– Antóni Alexander – 9 éves (Reményhír Intézmény Eötvös József Általános Iskolája)

Első helyezettek:

– Kertész Bianka – 6 éves (Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium Csillagfürt Óvodája)

– Sulyok Tamás – 9 éves (Szegedi Kis István Református Gimnázium, Szakgimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium – Petőfi utca)

A rajzokból készült kiállítás június 9-ig tekinthető meg a kulturális központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában