Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület

2023.04.06. 18:03

Kék léggömbökkel vonultak Vésztőn az autizmus világnapja alkalmából

Nagyszabású felvonulást szervezett a Szabadság téri ligettől a művelődési központig az autizmus világnapja alkalmából a minap a Vésztői Sérült Gyermekekért Egyesület, majd kék fénybe borult a polgármesteri hivatal – ismertette Varga Anikó, az egyesület vezetőségi tagja.

L. B.

A ligettől a művelődési központig vonultak kék léggömbökkel

Forrás: VSGYE

Hozzátette, hogy a civil szervezet – amely hosszú évek, évtizedek óta lát el az intézményeiben autizmussal élő gyermekeket és fiatalokat – második alkalommal csatlakozott a világméretű kampányhoz.

A program a ligetben kezdődött, ahol a kiérkezők kék léggömböt, kék szalagkitűzőt, ezeken felül pedig a gyermekek és érintettek kék virágot is kaptak a szervezőktől. Innen indult, majd a művelődési központba érkezett a felvonulás, ahol forró teával és aprósüteménnyel fogadták az érdeklődőket. Varga Anikó mondott köszöntőt, majd Karakas Anikó polgármester nyitotta meg a rendezvényt, amelyen felszólalt Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke is, kifejezve tiszteletét és köszönetét a szociális szférában dolgozóknak az elhivatottságukért.

Kék fényben ragyogott a vésztői városháza.
Forrás: VSGYE

Varga Anikó kiemelte: a társadalom érzékenyítése, az elfogadás nagyon fontos, ezt segítette egy hatperces kisfilm vetítése, amely Z. Kiss Adrienn hangoskönyve volt, Különleges testvérek címmel. Ez minden korosztály számára érthető módon mutatta be az autizmus jellemzőit egy kisgyermek szemszögéből. Sokadik alkalommal lépett színpadra az egyesület rendezvényén Bagó Zsófia, aki erre az alkalomra a Leszek én a hangod című dallal készült. A dal különlegessége, hogy a szerzője Z. Kiss Zalán, egy autista gyermeket nevelő zenész édesapa, akit az autizmus ihletett a zene megírására. A Szabó Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és tanárai színvonalas, kellemes zenei produkcióval szórakoztatták a közönséget, majd fellépett a békéscsabai Kemény Gitárklub, amelynek tagjaival közösen énekelték a dalokat a jelenlévők.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában