Új kezdeményezés

2023.04.07. 14:50

Húsvéti nyuszilest tartottak Békéscsabán a Fényesi tanyákon

Húsvéti nyusziles elnevezéssel rendeztek gyalogtúrát pénteken a Fényesi Tanyák lovasai Békéscsabán.

P. G.

Fotó: Bencsik Ádám

A kis csapat az Ormay sor és a Zsombék utca sarkától egészen Fényesig, majd onnan vissza tette meg az összesen mintegy hét kilométeres távolságot.

Nógrádi Csilla, az esemény főszervezője elmondta, a programot a hideg és esős időjárás ellenére is megtartották.

– Úgy voltam vele, hogy ha egyetlen embert is érdekel a lehetőség, már megéri elindulni – tette hozzá, majd kiemelte, idén szakítottak a hagyományokkal, és nem lovas kocsin vágtak neki az útnak.

– Sokan jeleztek, hogy szívesen sétálnának. Sajnos az említett kedvezőtlenre forduló körülmények miatt kevesebben jöttek el, de a tavasz későbbi részében újra életre hívjuk majd a közösségépítő, közösségformáló eseményt – folytatta a gondolatot. – Mai világunkban nagyon fontosnak tartjuk a közösen megélt programokat.

Csilla párja, Gajda János arra hívta fel a figyelmet, hogy egy-egy ilyen esemény az egészség, az egészség megőrzése miatt is fontos.

Komáromi Péter elmondta, Nógrádi Csilla a régi rajztanáruk, és nagyon szívesen vett részt az általa szervezett a programon.

– Nagyon szerettek a természetben lenni és túrázni, ez is sokat nyomott a latban – fogalmazott a fiatalember.

Bótyik Gabriella elárulta, nagyon szereti a természetet, és úgy gondolta, hogy a nagypénteki napon egy ilyen túra a lehető legjobb időtöltés. – Jó társaságban és jó helyen lehettünk – hangsúlyozta.

Szabó Zsófia elmondta, nagyon szeret a határban sétálni, ami mindig rengeteg érdekességet és szépséget tartogat, még akár ilyen kellemetlenebb időben is. Mint kifejtette, barátnője, Nógrádi Csilla mutatta meg mindezt a számára, és azóta nagyon kedveli ezt az időtöltést.

Marosmenti Richárd elmondta, remek személyiségnek tartja Nógrádi Csillát, akivel nagyon jókat lehet sétálni, és közben beszélgetni.

– Alapvetően is nagyon szeretek sétálni, jó társaságban pedig még kedvezőbbek ezek a túrák – tette hozzá.

A csapat kiegészülve Nógrádi Csilla lovával, Tardis-szal délelőtt 10 óra előtt vágott neki az útnak, és körülbelül egy óra alatt sétálta végig a túrát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában