Levegőminőség

2023.04.11. 12:20

Füstköd-riadó tervet is készítenek Békéscsabán

Felülvizsgálták Békéscsaba levegőminőségi tervét – ismertette nemrég sajtótájékoztatókon Szarvas Péter polgármester, valamint a Fidesz-frakció nevében Opauszki Zoltán tanácsnok.

L. B.

Archív fotó: Bencsik Ádám

Szarvas Péter jelezte: fontos, hogy milyen a levegő minősége, a mérések eredményeit nyomon követik. Őszre készítenek egy füstköd-riadó tervet, amely alapján az önkormányzat azonnal beavatkozhat, ha kritikussá válik a helyzet.

Opauszki Zoltán kiemelte: az önkormányzat az elmúlt időszakban számos intézkedést tett, hogy javítsák a levegő minőségét. Például sok földes utca kapott aszfaltburkolatot, sok kerékpárutat építettek. 

A város saját indíttatásból és civil szervezetek kezdeményezésére is hangsúlyt fektetett a fásításra, az erdősítésre, az elmúlt években több ezer csemetét ültettek. A nagyszabású energetikai, Smart Grid-projekt is a célok elérését szolgálta, előkészítés alatt van az e-buszok beszerzése.

– Vannak azonban továbbra is teendők – folytatta. Békéscsabát jellemzően szántóföldek veszik körbe, így aszályos időszakban sok por kerülhet be a városba. Ezért fontos szerinte folytatni a fásítást, illetve érdemes lenne települést övező védőerdőket telepíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában