Alföldvíz

2023.04.14. 11:24

Fürödjön időben, mert éjszaka átmossák a vízhálózatot Békéscsabán

Éjszakai ivóvízhálózat-mosatást végeznek pénteken és szombaton Békéscsabán – tájékoztatott Facebook oldalán az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt. A mosatás pénteken 19 és szombaton reggel 7 óra között, illetve szombaton 19 óra és vasárnap 7 óra között lesz.

P. G.

Forrás: Shutterstock

A fogyasztók a mosatás ideje alatt nyomáscsökkenést tapasztalhatnak, illetve a nappali időszakban rövid, egy-két órán át tartó vízhiányra számíthatnak a településen élő fogyasztók. A mosatást követően az adott szakaszon a víz zavarossága is előfordulhat. Ilyenkor nincs más teendő, mint néhány percen át folyatni a csapokat, amíg kitisztul a hálózat. Javasolják, hogy a fogyasztó a mosatási munkálatok idején a saját hálózatát is mosassa ki.

Az Alföldvíz Zrt. az általa működtetett teljes ivóvízrendszert évente két alkalommal tisztítja meg az ivóvíz minőségének megőrzése érdekében.

A munkálatok több mint három hónapot vesznek igénybe, amíg a kutaktól a települési vízhálózatok vezetékéig minden olyan műtárgyat megtisztítanak a szakemberek, amelyeken átfolyik a fogyasztók által felhasznált ivóvíz. 

A tisztítás mechanikusan történik, azaz speciálisan kiképzett szivacsdugóval szakaszonként kitakarítják a vezetéket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában