Békéscsaba

2023.04.16. 07:22

Félszáz papagáj rikácsolt a Lencsésin – galériával

Több mint félszáz papagáj rikácsolásától volt hangos szombaton a Lencsési Közösségi Ház. A kiállításra rengeteg kisgyermekes család volt kíváncsi.

L. B.

Ötvenhat papagájt mutattak be a kiállításon

Fotó: Nagy Szilvia

Németh Nelli, a madarak tulajdonosa elmondta, hogy 56 papagájt – ez 36 fajtát jelent – tekinthettek meg az érdeklődők. Bár a szárnyasok igazából Ausztráliában, Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában őshonosak, mindegyikük Magyarországon kelt ki a tojásból.

A két legnagyobb példány ara papagáj volt: a piros, a fiú Denisz, a kék, a lány Cayenne névre hallgat. Érdekességként említette a papagájok közül a nimfákat; a szenegálit – amelyet nemcsak meg lehetett simogatni, hanem igényelte is azt –; valamint a Maluku-szigeteki, igen ritka és termetes kakadut.

A több mint félszáz példány közül hat beszélni is tud: a jákó például legalább harminc szót tud, sőt hangokat is utánoz, a telefonos csipogástól egészen a jégkrémes kocsiból szóló dallamig.

Takács Péter, a Lencsési Közösségi Ház vezetője elmondta, hogy az intézmény rendszeresen otthont ad olyan vándorkiállításoknak, amelyek érdeklődésre tarthatnak számot a lakótelepen élők, a békéscsabaiak körében. Úgy véli, a papagájkiállítás is ebbe a körbe tartozott.

Hozzátette, a következő péntekeken és szombatokon is rendre megtelik majd a Lencsési Közösségi Ház. Készülnek a Digiporáma fesztivál eredményhirdetésére – a felhívásra 25 alkotást érkezett –, májusfát állítanak és Szent Valburga tiszteletére tüzet gyújtanak. A békéscsabai mazsorettek szintén bemutatkoznak az intézményben, illetve május 20-án, szombaton az immár hagyományos gyermeknapi előzetest ugyancsak megrendezik a Lencsési Közösségi Házban és a Féja Géza téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában