Elismerés

2023.04.18. 16:16

Dr. Görgényi Ernő gasztronómiai érdemérmet vehetett át

A Gyulakonyhának a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szombati Mestervacsoráján mesterleveleket kiérdemelt szakembereit köszöntötték hétfőn délután a cég központjában, a fürdővárosban.

P. G.

Bondár László, Ambrus György és dr. Görgényi Ernő

Fotó: Bencsik Ádám

Az eseményen nyújtották át dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere számára a Gasztronómiáért Érdemérmet. Ugyancsak köszöntötték az MNGSZ elnöki elismerésében részesült Ambrus Györgyöt, olimpiai aranyérmes, Venesz-díjas mesterszakácsot, a Gyulakonyha ügyvezető igazgatóját.

Bondár László gyulai éttermi mester, az MNGSZ Békés vármegyei elnöke számolt be a hétvégi programról, majd Ambrus György, a szövetség országos alelnöke szólt az elismerések, illetve az MNGSZ munkájának hátteréről. Ezt követően átadta dr. Görgényi Ernőnek, Gyula polgármesterének a Gasztronómiai érdemérmet, amelyet a városvezető a magyar gasztronómiáért végzett kimagasló munkájáért érdemelt ki.

Az eseményen külön köszöntötték a Gyulakonyha executive séfjét Elek Csabát és séfje Mózer Zoltánt, akik mesterszakácsi kinevezést érdemeltek ki, illetve Piros Andrást, a Gyulakonyha felszolgálóját, aki éttermi mester címben részesült. Bondár László ugyancsak köszöntötte Ambrus Györgyöt, aki az MNGSZ elnökének elismerését vehette át szombaton.

Dr. Görgényi Ernő úgy fogalmazott, Gyula város mindenkori polgármesterének kötelessége támogatni a gasztronómiai rendezvényeket.

– Személy szerint szívügyem a közétkeztetés – tette hozzá, majd külön kiemelte, hogy mennyire fontosnak tartja a Gyulakonyha munkatársainak elismerését.

– Nagyon lényeges, hogy a közétkeztetésben is törekedjünk a minőségre – emelte ki. – Mindennap olyan ételt letenni az asztalra a menzákon, ami mindenkinek ízlik, lehetetlen küldetés, de törekedni kell rá.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában