Sarkad

2023.04.17. 14:43

Döntöttek az év hangjairól

A magyar költészet napjához kapcsolódóan a minap rendezték meg Sarkadon Az év hangja a sarkadi kistérségben című szavalóverseny döntőjét a Bartók Béla Művelődési Központ és Könyvtár szervezésében – ismertette Felföldiné Hatvani Erika könyvtárvezető.

L. B.

Kocsor Áron, Egri Ágnes Erzsébet, Bordás Sándorné, Nagy Bálint és Ötvös Amira Zara nyerte a szavalóversenyt

Fotó: BBMKK

Elmondta: a finálét megelőzte egy kétnapos válogató, ahol összesen 82 versenyző mérte össze tudását. Innen választotta ki a zsűri a továbbjutókat, korcsoportonként azt az öt-öt jelentkezőt, akik a döntőn újra megmutathatták tehetségüket, felkészültségüket, rátermettségüket. A háromtagú bírálóbizottság itt már sorrendet is felállított a versenyzők között, ami néha igen nehéz feladatnak bizonyult, mivel mindenki kitett magáért.

Az első korcsoportban dobogóra állhatott Nagy Bálint, Hundzsa Dóra és Deák Eszter; a másodikban Ötvös Amira Zara, Szabó Violett és Sütő Henrik; a harmadikban Kocsor Áron, Rajki-Tóth Lili Ágnes és Vicze Zsófia, a negyedikben Egri Ágnes Erzsébet, Kovalik Karolina és Podobni Lili, az ötödikben pedig Bordás Sándorné és Enyediné Balla Erzsébet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában