Békéscsaba

2023.04.04. 09:12

Aranyat, ezüstöt és bronzot is szereztek a Zwack pincértanulói az országos Pelikán Kupán

Szolnokon 16-ik alkalommal rendezték meg a Pelikán Kupa gasztronómiai versenyt szombaton, ahol az ország legjobb szakács-, cukrász- és a pincértanulói mérték össze tudásukat.

Ny. L.

Gecsei Kitti aranyérmes lett

A megmérettetés összhangban van a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési politikájával, hozzájárul a szakmák népszerűsítéséhez és fejlődéséhez, és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjére, a Szakma Sztár Fesztiválra való felkészülést is szolgálja.

Érmeket szereztek, balról jobbra Harascsák Barbara, Nagykárpás Melinda, Fazekas Erika szakoktató, Székács Gabriella, Csaplár Dominika, Kukucska Angelika, Őri Ágnes Dzsenifer

Eke Ibolya, a Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola igazgatója elmondta, a szakmai zsűri többek között világ- és olimpiai bajnok, nemzetközileg elismert szakemberekből állt, akik folyamatosan figyelemmel kísérték a versenyzők munkáját (kivitelezés, megjelenítés, összhang), majd az értékelést követően tanácsokkal látták el a versenyzőket.

A békéscsabai Zwackból Fazekas Erika és Rau Tamás oktatók felkészítésével egyéni és páros kategóriában is indultak pincértanulók a versenyen. Az első feladat egy díszterítés volt. Ezután szakmai totó, majd az asztalok bemutatása következett. A megmérettetést a versenyzők által kitalált sajtkoktél elkészítése zárta le, amit kóstolt, aztán pedig értékelt a zsűri.

– A nap végén csodaszép eredményekkel indulhatott haza kis csapatunk – hangsúlyozta Eke Ibolya. – Egyéniben Gecsei Kitti arany-, Földi Mónika bronzérmet érdemelt ki. A párosban induló Harascsák Barbara és Csaplár Dominika ezüst-, Őri Ágnes Dzsenifer és Kukucska Angelika, valamint Székács Gabriella és Nagykárpás Melinda bronzéremmel távozhatott a rangos versenyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában