Orosháza

2023.04.27. 07:23

A Táncsics gimnázium átadta értékeit a városnak

Az Orosháza hét keretében tiszteleg a város számos oktatási intézménye is a településalapítás 279. évfordulója alkalmából. A Táncsics a gimnáziumi képzés 90. évfordulóját is ünnepli idén. Kedden megajándékozta Orosháza városát az intézmény.

Cs. I:

Dávid Zoltán, Árusné Erős Krisztina, dr. Blahó János az ajándékok átadásán

Fotó: Für Henrik

A Táncsics gimnázium aulájában adta át Árusné Erős Krisztina igazgató és a Vinculum egyesület elnöke, dr. Blahó János a polgármesternek, Dávid Zoltánnak azt a három darabból álló ajándékcsomagot, amivel a középiskola köszöni meg a városnak azt a tehetséggondozáshoz adott támogatást és egyéb, más területen való együttműködést, ami minden évben jellemzi a közös munkát.

A Schola Pro Urbe rendezvénynek több évtizedes hagyománya van már: célja és egyben kitűzött feladata, hogy olyan, az iskola által létrehozott műhelymunkákat nyújtson át ünnepélyes keretek között a város vezetőségének, amelyek nemcsak Orosháza, hanem a nemzet kulturális gazdagodásához is hozzájárultak.

Az első ajándék a Táncsics Stúdió működését foglalta össze; a második ajándék maga az iskola története, egy áttekintés a Táncsics gimnáziumról; a harmadik pedig a MI Orosházánk című helyismereti tudományos ismeretterjesztő kötet. Ezeket vette át Dávid Zoltán az Iskolától a városnak elnevezésű ünnepségen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában