Szakma Sztár Fesztivál

2023.04.26. 14:41

A pék-cukrász szakmában békéscsabai győzelem született

Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magosz Békés vármegyei elnöke is részt vett szerdán Budapesten a Szakma Sztár Fesztivál és szakmai verseny záróceremóniáján.

Ny. L.

Fotók: Kozsuch Kornél/Facebook

– Nagy örömmel fogadtam, hogy Békés vármegyéből három diák ért el helyezést az agrár- és élelmiszeripari szakmacsoportban a szakma kiváló tanulója versenyen. Pék-cukrász szakmában Szamosi Márk, a Békéscsabai SZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola diákja első, a mezőgazdasági gépészeknél Hegedűs József, a Mezőhegyesi Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium diákja második lett. Az országos szakmai tanulmányi versenyen a földmérő, földügyi és térinformatikai technikus szakmában Lukács Ákos, a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium diákja a harmadik helyen végzett.

Kozsuch Kornél kitért arra, a Szakma Sztár Fesztiválon való részvételre Békés vármegyéből összesen 50 tanulónak, illetve kísérőiknek biztosított lehetőséget a NAK Békés Vármegyei Igazgatósága. Mégpedig a szeghalmi Tildy Zoltán, valamint a füzesgyarmati Kossuth Lajos általános iskolából.

A diákok szakmai bemutatókon, programokon vettek részt. Az elnök úgy fogalmazott: remélhetőleg sikerült sokak érdeklődését felkelteni az agrárágazat szakmái iránt, hogy aztán a döntés tudatos legyen, és minél többen tanuljanak tovább mezőgazdasági, élelmiszeripari területen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában