Békéscsaba

2023.04.16. 07:43

A Matrózra is vannak terveik: a Kenderföldek Egyesületé a Közösség-díj

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő az általa életre hívott elismerést, a Közösség-díjat a minap adta át a megyeszékhelyen legtöbb szavazatot kapó közösségnek, a Kenderföldek Egyesületnek.

L. B.

Csicsely Gergőnek adta át az oklevelet Herczeg Tamás

Forrás: Facebook

Mint a közösségi oldalán írta, a civil szervezet a Kenderföldeken élők jobb életminőségének elősegítését, a közösségépítést, valamint a természeti és kulturális értékek, hagyományok ápolását tűzte ki célul. Az egyesület tagjai és önkéntesei rengeteget tesznek a településrészért: dolgoztak az ivóvízhálózat bővítéséért, fedett buszváró telepítéséért, szemétgyűjtő akciókat szerveznek, segítik az itt élő fiatal sportolókat, illetve tavaly első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendeztek családi pikniket.

A díjjal járó oklevelet és a képviselői tiszteletdíjából felajánlott 50 ezer forintot Csicsely Gergőnek, az egyesület elnökének a jaminai bányatavak mellett, az egykori Matróz vendégház előtt adta át. A helyszínválasztás nem volt véletlen: az egyesületnek az épület jövőbeni hasznosítására is vannak tervei.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában