Life projekt

2023.04.07. 11:21

A légszennyezettség visszaszorítása Békéscsabán is komoly feladat

Napjainkban a légszennyezettség jelentős környezeti problémát, a visszaszorítása pedig komoly kihívást jelent – írta közösségi oldalán Herczeg Tamás országgyűlési képviselő.

L. B.

Ismertette, hogy több város mellett Békéscsaba is csatlakozott az úgynevezett Life projekthez, amely a levegő minőségének javítását tűzte ki célul. Ennek részeként létesítettek mérőállomást a városban, illetve a program elemeként kiépítenek egy közösségi kerékpáros rendszert.

Kiemelte, hogy a projekt részét képezi a szemléletformálás is. A minap egy ilyen előadáson vett részt, amelyet Vass Csaba, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese tartott a levegő minősége és az egészség közötti összefüggésekről.

A rendezvényhez kapcsolódóan a Békés Vármegyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályának munkatársai révén egészségügyi szűréseket ugyancsak igénybe vehettek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában