Békéscsaba

2023.03.28. 13:58

Színes kerítést építenek a CsabaPark dombjánál, így védik a kalandparki elemeket

Kerítést építenek a CsabaParkban a szánkózódombnál, az újonnan létesült kalandparki elemek körül – derült ki nemrég a városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság ülésén.

Licska Balázs

Fotó: Bencsik Ádám

A városfejlesztési nonprofit kft. ügyvezetője, dr. Sódar Anita elmondta, hogy mászótorony, erdei mászókötélpálya, drótkötélpálya, tansípálya és hófánkpálya épült a közelmúltban. Ezek rendeltetésszerű használata, valamint vagyonbiztonsági okok miatt javasolt egyes létesítményeket kerítéssel körbe venni, valamint egyéb kiegészítő elemeket építeni. 

A nagyjából 3 millió forintos beruházás hamarosan be is fejeződik. A munkálatok során másfél méter magas színes kerítést építenek a Körte sori domb aljánál, illetve kapukat telepítenek a dombra felvezető betonlépcsőnél a játszótér felől. Emellett a tansípálya körül védőhálót, arra pedig kapukat építenek.

A CsabaParkban található aktív turisztikai eszközök kivitelezése elkészült, jelenleg az engedélyek, használatukhoz szükséges tanúsítványok, hozzájárulások beszerzése van folyamatban. Fontos tudni, hogy a telepített eszközök nagy részét, így a mászókötélpályát, a mászótornyot, a drótkötélpályát kizárólag megfelelő időjárási körülmények között, idény jelleggel lehet használni.

A mászókötélpálya és a drótkötélpálya használata erősen időjárásfüggő, azokat szeles, esős, hideg időben eleve nem lehet igénybe venni – hangsúlyozta dr. Sódar Anita. Az ügyvezető elmondta: a tervek szerint először – amennyiben az időjárási körülmények lehetővé teszik és minden engedély megérkezik – májustól, hétvégén és ünnepnapokon helyeznék üzembe az eszközöket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában