TOP

2023.03.13. 08:06

Kaszaper nyert, az Élhető települések projekttel fejleszthet

Kaszaper önkormányzata sikeres projektet nyújtott be a TOP-Plusz keretében az Élhető települések című felhívásra.

Cs. I.

A Komplex infrastrukturális fejlesztés Kaszaperen című projekt a 2021-2027-es programozási időszak keretében valósul meg, 73,5 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével. A projekt keretében megvalósul a Szent Gellért téri közösségi tér kialakítása, valamit megépül a kerékpárút, a Komlósi út és a köztemető közötti rész folytatásában.

A Szent Gellért tér 1. szám alatt a beruházás során az alábbi fejlesztések valósulnak meg: a tetőtéri zárófödém és homlokzat hőszigetelése, az elektromos hálózat korszerűsítése, a fűtési rendszer korszerűsítése, klimatizálás. A közösségi tér kialakítása során készül színpad nézőtérrel, kerti filagória, szalonnasütőhely. Három új parkolóhely létesül. Jelenleg az érintett területen 6 koros lombos fa található, ezeket meg kell tartani.

A külterület – 4432. jelű út melletti kerékpárút, a Komlósi úti belterületi kerékpárút folytatása a köztemetőig a 35+525 – 35+755 km szelvények között: a meglévő és kiépítendő kerékpárút a település lakosságának biztosítja a biztonságos, modern, környezetbarát közlekedés lehetőségét. A kerékpárút segíti a köztemető kerékpárral történő megközelítését. Az út mentén elhelyezkedő gazdasági vállalkozásban dolgozó munkaerő költséghatékonyabban eljuthat a munkahelyére. A projekt fizikai befejezésének tervezett ideje jövő év vége. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában