Békéscsaba

2023.03.21. 14:47

Gyerekek segítettek a haltelepítésben a víz világnapjának apropóján

Csaknem 260 békéscsabai, gerlai, kétsopronyi óvodást és iskolást látott vendégül a Körösök Völgye Látogatóközpont kedden a víz világnapja alkalmából.

Nagy Szilvia; [email protected]

Szarvasról hozott pontyokat engedtek vízbe

Fotó: Bencsik Ádám

Az Élővíz-csatorna partján Gyebnár Emőke programszervező hívta fel az egybegyűltek figyelmét arra, hogy a vizeinket és környezetünket fenyegető válság megoldása a jó irányba tett lépések felgyorsításában rejlik. Hangsúlyozta, mindenkinek van tennivalója; a gyerekeknek, családoknak, a kisebb-nagyobb közösségeknek is, hiszen közös felelősségünk, hogy mindennapi vízhasználati szokásaink megváltozzanak. Néhány egyszerű praktikát is felsorolt, amelyekkel a gyerekek is tudnak takarékoskodni.

Metzker Krisztina ifjúsági referens interaktív előadást tartott

A résztvevők az élővíz fontosságáról, valamint a vízi és vízparti élővilágról a Körösvidéki Horgászegyesületek Szövetségétől kaptak új információkat. Metzker Krisztina ifjúsági referens felelevenítette, hogyan vált hazánk "pontynagyhatalommá", sőt megmutatta, hogyan lehet a pikkely alapján megállapítani egy hal életkorát. Elmondta, mi jelenti a ponty legértékesebb táplálékát, és hogy milyen fontos szerepe van a hal oldalvonalának.  Az interaktív kérdezz-felelek után a legnagyobb attrakciót a közös haltelepítés jelentette: a szakemberek a gyerekek szeme láttára eresztettek Szarvasról hozott pontyokat az Élővíz-csatorna liget melletti szakaszába. A bátrabbak halat és pikkelyt is a kezükbe foghattak, sőt beülhettek a halőrök autójába is.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában