Magyarország étele

2023.03.19. 11:59

Ezüstéremmel tért haza Felcsútról a pósteleki Mókus Csárda szakácspárosa

Készülj, hazám! Hizlalhat bennetek… fantázianevű ételével ezüstérmet szerzett a Társam Bt. elnevezésű duó a Magyarország étele 2023 szakácsverseny szombati, felcsúti döntőjén. Gindilla Miklós, a pósteleki Mókus Csárda konyhafőnöke és kollégája, Kiss Zsolt szakács a múlt évhez hasonlóan idén is bejutott a legjobb 12 közé.

Ny. L.

– Az idei verseny tematikája kötődött a 200 éve született Petőfi Sándorhoz, ezért elvárásként fogalmazták meg a szervezők, hogy az elkészített étel és a csapat fantázianeve is a költő életéhez ,vagy az 1848/49-es forradalom és szabadságharchoz legyen köthető – hangsúlyozta hazaérkezésük után lapunknak Gindilla Miklós. – Petőfi Sándor: Készülj, hazám! című versét választottuk, és belőle egy rövid idézetet.

A főétel elnevezése: préselt sertésnyak gombatextúrákkal, sajtos-tojásos nokedlivel és paprikamártással. Ez egy bakonyi sertésszelet kicsit újragondolt összeállítása.

– Három és fél óra időnk volt az étel elkészítésére, félóra a tálalásra – emelte ki a Mókus konyhafőnöke. – Utánaolvastunk, hogy Petőfi milyen ételeket, összetevőket kedvelt, és így állítottuk össze a receptúrát.

Vozár Márton, a Mókus Csárdát üzemeltető Pósteleki Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője kiemelte, örömteli, hogy a versenyt a magyar konyhaművészet hagyományai, valamint azok folytatása mentén szervezték.

– Büszke vagyok a szakácsainkra, hogy ilyen szép eredményt értek el – hangsúlyozta Vozár Márton. – Jó az, ha visszafordítjuk az idő kerekét, és visszatalálunk őseink ételeihez, alapanyagaihoz, a bennünket jellemző fűszerekre, ízesítésre, és nem hanyagoljuk el ezeket. Nem visz el bennünket az oly divatos trendi vonal, ami a magyar konyhától sokszor idegen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában