Újszülött

2023.03.09. 15:05

Erik megszületett, idén ő a 100. babája az orosházi kórháznak

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet 100. babája megszületett 2023-ban! - adta hírül az egészségügyi intézmény közösségi oldalán.

Cs. I.

Fotó: Melega Krisztián/Kórház

Még mindig felfoghatatlan számomra, hogy anyuka vagyok, csak nézem a mellettem fekvő apróságot, ahogy alszik és békésen szuszog. Kell még pár nap, mire mindez leesik – mondta mosolyogva az újdonsült édesanya.

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Szülészet Nőgyógyászati Osztályán 2023. március 6-án, 13 óra 22 perckor született meg az idei esztendő 100. babája. A tótkomlósi Cződör Szabolcs és Cződör-Fekete Erika Judit gyermeke, Erik 3940 grammal és 53 centiméterrel érkezett a világra.

– Nagyon boldogok voltunk, amikor megtudtuk, hogy kismama vagyok, mert nehezen jött össze, sok kezelésre, vizsgálatra kellett járnom. A terhesség sem volt problémamentes, de mindent kárpótol, hogy itt tarthatom a kezemben a kisfiamat – mesélte az édesanya.

Erika hangsúlyozta, a várandóssága alatt is sokszor járt ellenőrzésre a kórházba és a szakrendelésre, de mindig jó tapasztalatai voltak. 
– Végig jó kezekben voltam, az orosházi kórházban mindenki nagyon kedves, figyelmes, gondoskodó. A szülés simán indult, de komplikációk léptek fel, így császármetszés lett a vége. Végig teljesen nyugodt voltam, hisz Farczádi Csilla doktornő mindent kézben tartott, teljesen jól éreztem magamat. Nagyon sokat jelentett, hogy ennyire barátságos itt a környezet és tényleg bármilyen nyűgöm, bajom, kérdésem volt, csak szólni kellett és segítettek – mondta az édesanya.

Hozzátette, mivel mindketten jól vannak, a hétvégére már hazamehetnek, ahol az édesapa és a család többi tagja várja őket. 
– Otthon leszünk apával hármasban, szépen összeszokunk és éljük a békés mindennapokat – tette hozzá mosolyogva Erika.

Az édesanyát – nőnap lévén – a kórház nevében külön is köszöntötte dr. Duray Gergő főigazgató, majd a szokásoknak megfelelően a család 10 ezer forint értékű vásárlási utalványt kapott, aminek felét a Szent Szilvia Alapítvány, másik felét az Orosháza, Könd utca 14. szám alatt található Margaréta Babaáruház tulajdonosa, Nagy Krisztina Margaréta ajánlott fel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában