Beruházás

2023.03.02. 16:18

Az összes közvilágítási lámpatestet kicserélik Körösújfaluban

Mind a 114 közvilágítási lámpatestet kicserélik modernre, ledesre egy konstrukció keretében – mondta Szabó Csaba polgármester, hozzátéve: a képviselő-testület az ügyben meghozta a támogató döntést, így a beruházás év végéig megvalósulhat.

L. B.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A grémium azt kérte, hogy a fejlesztés jelentsen a következő esztendőtől azonnal megtakarítást az önkormányzat számára, a felvett energia és a karbantartás költsége legyen minimális. Az így megspórolt összeg egy részét a falu megfizeti a beruházást lényegében megelőlegező kivitelező cégnek.

Azt szintén kérték, hogy olyan minőségű lámpatesteket szereljenek fel, amelyekre legalább 20-25 év garanciát vállalnak, és hogy a megvilágítás szintje ne legyen alacsonyabb a jelenleginél.

Szabó Csaba polgármester elmondta: most a közvilágításra évi 3 millió forintot fizetnek. Ez a költség viszont az energiaárak emelkedése miatt, a mostani számítások alapján jövőre akár 6-7 millió forint is lehetne, ha nem próbálnának meg spórolni ezzel a fejlesztéssel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában