Eleki hagyományok

2023.03.20. 14:34

A Csuvarszki házaspár 23 éve azt mondta legyen bál, azóta tartják

Batyus Magyar Bált tartottak Eleken, amely idén is hatalmas népszerűségnek örvendett. Az eseményen nem volt hiány zenében és táncban sem, melyekkel a Petőfi és kortársai által egykoron kivívott szabaságunkat is ünnepelték a helyiek.

Vásári Erzsébet, [email protected]

Forrás: Facebook

Szombat este a Reibel Mihály Városi Művelődési Ház szervezésében tartották meg az immáron több évtizedes hagyományokkal bíró, először 23 évvel ezelőtt a Csuvarszki házaspár javaslatára megrendezett Batyus Magyar Bált – adta hírül Szelezsán György, Elek polgármestere. Elmondta, a program időpontja noha már nem a báli időszakhoz tartozik, de szándékosan a március 15-i nemzeti ünnepünk közeléhez igazították, talán egy kicsit így is ünnepleve Petőfi és kortársai által kivívott szabadságunkat.

A rendezvény népszerűségét jól mutatja, hogy idén is ki kellett helyezni a teltház feliratot a művelődési ház ajtajára. A bál nyitányán az Elek Táncegyüttes táncosai adtak fergeteges műsort, kiegészülve az Eleki Román Hagyományőrző Táncegyesület tagjaival, majd az est folyamán a jó hangulatról és a talpalávalóról Házse Tibor gondoskodott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában