Békés vármegye

2023.02.23. 07:19

Szakmát a kézbe: harminchárom fiatal jutott tovább a középdöntőbe

Hat Békés vármegyei középiskolából 33 fiatal jutott tovább a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) területi válogatójáról a középdöntőbe.

L. B.

Az a cél, hogy a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák reflektorfénybe kerüljenek

Forrás: shutterstock.com

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Kulturális és Innovációs Minisztérium közös versenyének célja, hogy a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák reflektorfénybe kerüljenek a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében. 

 

Az elődöntőket januárban írták a versenyek résztvevői. A Szakma Kiváló Tanulója Verseny a hároméves képzés végzőseinek, az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny pedig az érettségit is adó, ötéves technikum végzőseinek szól. 

 

A középdöntőbe jutott a BSZC Nemes Tihamér technikumból Megyeri Dániel mechatronikai technikus és Szabó András Levente informatikai rendszer- és alkalmazás- üzemeltető technikus; a békési Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiumból Botos Zoltán hegesztő; a BSZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskolából Polgár Nóra kereskedő és webáruházi technikus, Fábián Viktória és Kovács Adrienn cukrász növendékek. 

A BSZC Kós Károly Technikum és Szakképző Iskolából Heredea Zalán, Barna Ivett, Gyöngyösi Emerita, Szabó Dániel, Petrus Rózsa fodrásztanulók, a burkolónak készülő Kucsera Kevin és Aranyi Dominik Erik, a női divatszabónak tanuló Berndt Anasztázia Veronika és Hegedűs Martina. A BSZC Trefort Ágoston Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumból Hoffmann Máté karosszérialakatos; a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégiumból Babinszki Dóra, Gurzó Ivett, Kovács Nikol Csenge, Csík Boglárka, Murányi Réka Veronika, Megyeri Fanni, Gera Attila, Fabisz Fanni és Nyári László kiadványszerkesztő technikusok, Sárik Dániel, Stumpf Márk, Juhász Emília, Jastyúr András, Zsilinszki Zsolt, Szabó Levente, Károlyi Szabolcs és Petneházi Benedek nyomdaipari technikusok.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában