Környezettudatos gondolkodás

2023.02.12. 07:23

Ökobörzével bővült a békéscsabai vásár

Első alkalommal ökobörzét is tartottak szombaton a Széchenyi-ligetben lévő Körösök Völgye Látogatóközpontban a helyi termelők és kézművesek vására mellett.

Ny. L.

A környezettudatos gondolkodást erősíti a csabai adok-veszek piac

Fotó: Bencsik Ádám

Pócsi Gabriella, a szervező Körösök Völgye Natúrpark Egyesület munkaszervezetének vezetője elmondta, az ökobörze a környezettudatos gondolkodást erősítő adok-veszek piac.

– Csak magánszemélyek hozhatnak ide értékesítésre babaholmikat, játékokat, ruhákat, dísztárgyakat, elektronikai eszközöket, kisebb bútorokat, régi lemezeket, kazettákat – ecsetelte Pócsi Gabriella. – A környezettudatosság ott érvényesül, hogy ezek használt dolgok, tehát nem kell az előállításukhoz nagy mennyiségű energia- és vízfelhasználás, nincs távoli szállítással járó károsanyag-kibocsátás. Az újrahasznosítással a holmik vásárlóiknál új életre kelnek, és a program közösségi élményt is jelent.

Pócsi Gabriella kitért arra, az ökobörzét a termelői piaccal együtt – mely már több mint egy évtizede működik – havonta rendezik meg, és remélik, hogy a holmijaikat értékesítők és a vásárlók is egyre többen lesznek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában