Attrakció

2023.02.03. 15:32

Kiváló helyi néptáncosokkal ünnepelnek Békésen

Tovább folytatódik a Békés50 rendezvénysorozat gyarapodása, a helyi néptáncosok is tevékeny részesei az előkészületeknek.

P. G.

Kálmán Tibor és Okányi Mihály

Forrás: Facebook

Kálmán Tibor polgármester Facebook-oldalán kiemelte, a Belencéres Néptáncegyüttes hosszú évek óta meghatározó szerepet játszik Békés kulturális életében. 

– Közösségük a fellépéseken túl is komoly összetartó erőt jelent a helyi fiatalok számára – fogalmazott Kálmán Tibor. – Az együttes működése során számos kiemelkedő tehetséggel gyarapította a helyi mellett az országos néptánc életet is. Szeretném, szeretnénk, ha ezek az egykor itt tanuló, szárnyaikat bontogató tehetségek ismét megmutathatnák magukat Békésen. Erre nagyszerű és tartalmas lehetőséget kínál a Békés50, az újbóli várossá nyilvánítás emlékére szervezett rendezvénysorozat.

Kálmán Tibor kitért arra, hogy az említett megbeszélésen felkérte Okányi Mihályt, hogy a Belencéres Néptáncegyüttes vezetőjeként segítse, támogassa az egykori tehetségek bevonását a programokba. Mint ismert, ebben az évben ünneplik Békés ismételt várossá nyilvánításának ötvenedik évfordulóját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában