Állatvilág

2023.02.18. 16:25

Gólyafészket is örökbe lehet már fogadni

A „Fogadj örökbe egy gólyafészket!” című programot a gólyák védelme érdekében indították el.

Gyemendi Réka [email protected]

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

„Fogadj örökbe egy gólyafészket!” címmel indított gólyavédelmi programot a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány. Sámuel Zsuzsanna madármentő, a program vezetője ismertette, a programot a gólyák védelme érdekében indították el, hiszen Békés vármegyében is sok fészek található.

A program célja a gólyafészkek intenzív figyelése a gólyák életének védelme érdekében. A programban résztvevők – akik lehetnek magánszemélyek, cégek, óvodai, iskolai csoportok – jelképesen örökbe fogadnak a lakóhelyükön vagy a telephelyükön található egy vagy több gólyafészket. 

Amíg a gólyák itthon vannak, ők rendszeresen figyelik a fészket, tapasztalataikról feljegyzéseket készítenek, amihez fészekfigyelő adatlapot kapnak. Ha úgy látják, baj van, azonnal értesítik a program vezetőjét, aki tájékoztatja őket arról, mi a teendő, szükség esetén pedig megszervezi a bajba jutott gólya mentését.

Sámuel Zsuzsanna elmondta, a programban résztvevők a gólyákkal, fészekfigyeléssel kapcsolatos kérdéseikkel bármikor felkereshetik a program vezetőjét. A kezdeményezésre bárki csatlakozhat, aki vállalja, hogy rendszeresen figyeli az általa kiválasztott fészket. 

A Hortobágyi Madárkórház Alapítvány folyamatosan várja a jelentkezőket a [email protected] email címen vagy a +36-20-954-6817-es telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában