Békés vármegye

2023.02.21. 12:53

Február végéig adhatják le a fogási naplókat

Hamarosan lejár a fogási naplók leadásának határideje – tájékoztatott Facebook-oldalán a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ). Közleményükben felhívták a figyelmet, hogy az egységes állami horgászokmány részét képző fogási napló leadása jogszabály által előírt kötelezettség.

P. G.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A 2022-ben érvényes okmányokkal rendelkezők a tavalyi fogási naplót hiánytalanul összesítve legkésőbb február 28-ig adhatják le, vagy ajánlott postai küldeményként küldhetik el a forgalmazónak. Amennyiben a horgász összesítés nélkül, vagy nem időben adja le a fogási naplóját, a 2023-as évi állami horgászokmányt csak emelt áron válthatja ki. Kérték, hogy aki még nem tett eleget naplóleadási kötelezettségének, tartsa szem előtt a közelgő határidőt. A leadás előtt a napló bejegyzéseit több lépésben összesíteni szükséges, horgászattal eltöltött napok számának összesítése; halfogások összesítése. 

Első lépésként a horgászattal eltöltött napok számát szükséges összesíteni, a 8.-9. oldalon, amit az eredmény beírása követ a megfelelő helyre. Második lépésként a kifogott halakat vízterületenként, halfajonként, kilogrammonként és darabszámonként kell összesíteni. Harmadik lépésként a vízterületenként összesített eredményt kell beírni az éves fogásösszesítő táblázatba. Vízterületenként külön sort vezetve, halfaj, kilogramm és darabszám szerint. Negyedik lépésként minden vízterületet egybe véve a teljes éves összfogás beírása következik halfajonként kilogramm szerint a 42-43. oldal legalsó sorába.

A fogási naplókat az állami horgászokmányukat kibocsátó horgászegyesületünknél adhatják le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában