Orosháza

2023.02.12. 08:56

Átadták az Arany Sámli-díjakat a Táncsics bálján

Diákok, pedagógusok, szülők, egykori diákok, a Táncsics gimnáziumhoz kötőtő vendégek, támogatók sokasága töltötte meg szombaton a középiskola tornacsarnokát, a 2023. évi Sámli bálon az iskola, valamint az iskolaszék, a szülői munkaközösség szervezésében.

Cs. I.

Polyák János, dr. Letavecz Ilona, Árusné Erős Krisztina, Tóth István, dr. Blahó János a díjátadón

Forrás: Facebook

E bál történetében ez volt a 16. alkalom – több év kihagyás után –, hogy megszervezhették. Árusné Erős Krisztina megbízott igazgató köszöntő gondolatai után dr. Letavecz Ilonával, az iskolaszék elnökével adták át az Arany Sámli-díjakat. 

Idén az elismerést átvehhette Tóth István, az Aranypatkó Csárda tulajdonosa és vezetője, aki hosszú évek óta segíti az iskola rendezvényeit a megvendégeléssel. Arany Sámli díjat kapott Polyák János, a Vasex Kft. ügyvezetője. Volt táncsicsos diákként gondoskodással és örömmel figyeli és támogatja az iskolát. 

A bálon, a hagyományoknak megfelelően az első bálozók eltáncolták a nyitótáncot, a keringőt 
Forrás: Facebook

A harmadik Arany Sámli díjat dr. Blahó János címzetes igazgató vehette át. A Táncsics gimnáziumhoz való kötődése diákkora óta tart, itt érettségizett. Majd 1988-ban visszatért alma materébe, ahol földrajz-biológia tanárként és nevelési igazgatóhelyettesként tevékenykedett. Igazgató volt 26 éven keresztül. Szociálisan érzékeny, kreatív és innovatív vezető volt. A generációk kötődését az iskolához rendkívül fontosnak tartja. Ezért is szervezte újjá az Öregdiák Baráti Kört, és alakította meg a Vinculum Közhasznú Egyesületet. 

Munkája során mindvégig fontos volt számára, hogy az iskola nyitott, értékeket létrehozó és átadó műhely legyen a régió, a megye és a város oktatási partnerei számára. Kezdeményezésére alakult meg a városi oktatási kerekasztal. 

Az ő vezetése alatt formálódott e színvonalas bál gondolata, ahol a pedagógusok, szülők, és diákok együtt tölthetnek el egy pompás estét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában