Békéscsaba

2023.02.21. 07:08

A zeneiskolában jártak a városvédők

Új programsorozatba kezdett a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő egyesület. Ezúttal Békéscsaba nevezetes iskoláiba tesznek látogatást. Első alkalommal a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolát nézték meg.

Gyemendi Réka [email protected]

Dr. Csajányi Melinda intézményvezető kiemelte, embereket nevelnek

Fotó: Bencsik Ádám

„Nevezetes Iskoláink” címmel hirdetett programsorozatot a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület, melynek keretein belül különböző iskolákba látogatnak el a tagok. A programsorozat első fordulójában, hétfőn délután a Békéscsabai Bartók Béla Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolát nézték meg, amit dr. Csajányi Melinda intézményvezető mutatott be nekik.

Dr. Csajányi Melinda úgy kezdte, az iskola leginkább a muzsikával foglalkozik, de abban benne van a tánc is. Ismertette, az iskola művészeti szakgimnázium, ami azt jelenti, hogy a tehetséges növendékek, akik erre szánják az életüket és ide jelentkeznek, egyszerre szerzik meg a művészeti vizsgát és az érettségit. Az intézményvezető elmondta, az osztályok fele klasszikus zenész és népzenész, a másik fele pedig néptáncos. 

A gyerekek reggel gyakorolnak, utána tanóráik vannak este fél 6-ig. Majd pedig hazamennek tanulni, gyakorolni. Mondhatnám, hogy szinte minden muzsikusunkat felveszik zeneművészeti egyetemre, vagy, hogy szinte minden jelentkező táncosunkat felveszik táncművészeti egyetemre. De én sokkal inkább azzal szeretek dicsekedni, hogy embereket bocsátunk ki innen. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy az az ezerévnyi kultúra, ami itt Európában felhalmozódott, ebben úgy meg tudjanak merítkezni a 4 év alatt, hogy rájuk ragadjon a lényeg, és így már védettek legyenek fogalmazta meg az intézményvezető az iskola legfontosabb értékeit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában