Tanácskozás

2023.02.23. 15:52

A képviselő-testület elfogadta Békés idei költségvetését

Több mint 6 milliárd forintban határozta meg Békés idei költségvetését csütörtöki ülésén a helyi képviselő-testület – jelentette be a tanácskozást követő sajtótájékoztatóján Kálmán Tibor. Békés polgármestere elmondta, nagyon feszített és nehéz tárgyalásokon vannak túl, amelynek eredményeként megszületett a büdzsé.

P. G.

Polgár Zoltán és Kálmán Tibor

– Egy költségvetés összeállítása sosem egyszerű feladat, most azonban a háborús helyzet miatt megugró infláció, illetve az emelkedő energiaárak különösen bonyolulttá tették mindezt – fogalmazott Kálmán Tibor. – Ennek ellenére egy olyan költségvetést sikerült összeállítani, amellyel az év végigvihető. 

Mint mondta, a szociális területen megtartották az előző évek keretszámait és támogatásait, míg a jogszabályi előírásoknak megfelelően az intézményekben, a társaságokban a kötelező béremelést mindenütt meglépték, illetve ugyancsak emelték a pedagógusbéreket is.

A polgármester kiemelte, sokat javított a helyzeten a kormányzat által, rezsikompenzációra biztosított 144 millió forintos támogatás, amit beépítettek a költségvetésbe, ahogy az uszoda működtetésére kapott 15 millió forintot meghaladó támogatást is. Hozzátette, a reményeik szerint a már említett béremelésekre, ahogy az elmúlt években is, ismét érkezik majd a kormányzati támogatás.

Kálmán Tibor hangsúlyozta, jelentős fejlesztések is várhatók, három TOP Plusz program keretében megvalósuló beruházásra hamarosan kiírják a közbeszerzést, hiszen már a tervezés végén tartanak. Ennek eredményeként egyebek mellett komoly járdafejlesztést hajthatnak végre, energetikailag megújulhat a galéria épülete, parkolókat alakíthatnak ki, tovább fejleszthetik az öntözőrendszert. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában