Nyílt nap

2023.02.10. 18:21

A Kaáli motormúzeumot népszerűsítették Orosházán

A Kaáli Autó Motor Múzeum megtelt.

Cs. I.

Dr. Kaáli Géza mesélt az oldtimer ritkaságokról

Fotó: Für Henrik

Nyílt napra lehetett regisztrálni és a kuriózumot az jelentette, hogy a látnivalókról maga a professzor, a múzeum megálmodója is mesélt a megjelenteknek Zilahi Zoltánnal közösen, akinek sok oldtimer járművét megcsodálhatták az érdeklődők. Az egyik kuriózum az a Peugeot autómobil, amit 1906-ban gyártottak és eredeti állapotában tündököl a múzeumban, de az 1912-es gyártású NSU-motornak is története van...

Kaáli Géza hírportálunknak elmondta, a Sámli bálra érkezett haza: – Vendéglátóként jöttem, New York-ból, Budapestről, ha tehetem, szívesen időzök itt, a múzeumban is. A dörgicsei igaz, ennél jóval nagyobb, 2 ezer négyzetméteres 150 járművel vonz látogatókat. Itt viszont a motorokon van a hangsúly és ez ennek a gyűjteménynek a hatalmas értéke – tette hozzá dr. Kaáli Géza, aki örömét fejezte ki, hogy erre a kezdeményezésre ilyen sokan kíváncsiak voltak. A célja minden programnak, hogy népszerűsítsék Orosháza egyik legszebb múzeumát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában