KHESZ

2023.02.13. 20:36

A FEHOVA kiállításon jártak a horgászpalánták

A Körösvidéki Horgász Egyesületek (KHESZ) Szövetsége Ifi Klubja tanulmányi kirándulást szervezett gyermekek számára.

P. G.

Fotók: KHESZ/Facebook

A Körösvidéki Horgász Egyesületek (KHESZ) Szövetsége Ifi Klubja először szervezett gyermekek számára tanulmányi- és élménykirándulást a napokban megtartott FEHOVA kiállításra, ami a térség legjelentősebb vadászati kiállítása és egyben a legnagyobb hazai horgászbemutató szerepét is betöltő esemény.

A Magyar Országos Horgász Szövetség, illetve a KHESZ önereje által finanszírozott ingyenes buszos úton 38 általános iskolás gyermek vett részt Mezőberény, Orosháza, Szarvas, Békés, Gyomaendrőd, Ecsegfalva, Sarkad, Mezőtúr, Gyula, Békésszentandrás, Gádoros és Csorvás településekről.

A MOHOSZ költségelszámolási pályázat keretében támogatta a sporthorgász szakkörök résztvevőinek utazását. Idén huszonhárom csoport látogatott el a kiállításra, közel 600 gyermekhorgásszal, részükre a Hungexpo Zrt. biztosította az ingyenes belépőket. Az Energofish Kft. ajándéktárgyakkal és programokkal kedveskedett az ország különböző pontjairól buszokkal érkezőknek. A MOHOSZ standján az ifjúsági és oktatási szakbizottság a szokásos játékos vetélkedőkkel, tesztekkel és halfelismerő játékokkal várta a gyermekhorgászokat.

A KHESZ Ifi Klub „zöldsapkás” gyermekkülönítménye a felnőtt kísérők által biztosított egész napos felügyelet mellett csoportokat alkotva vetette bele magát a FEHOVA programok halakkal, ökológiával kapcsolatos feladatkavalkádjába, halas plakát keresésbe, az akváriumi halfaj-felismerésbe és bemutatókra, illetve bátran léptek fel a nagyszínpadra egy rövid bemutatkozó beszélgetésre.

A gyermekek számára a napot egy rövid délutáni szabadprogram, majd a hazautazás zárta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában