Pályázati finanszírozás

2023.01.04. 17:54

Támogatott lakhatást és szociális szolgáltatásokat fejlesztenének Gyulán

660 millió forintos pályázati támogatásra nyújt be pályázatot a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás. A tervezett projekt keretében támogatott lakhatást alakítanának ki, illetve szociális alapszolgáltatásokat fejlesztenének. A pályázat beadásával legutóbbi ülésén a gyulai képviselő-testület is egyetértett.

P. G.

Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézménye vezetője, önkormányzati képviselő /Fotó: Bencsik Ádám/

Mint az előterjesztésből megtudtuk, a kormány felhívást tett közzé fogyatékossággal élő emberek, pszichiátriai betegek számára szociális szolgáltatást nyújtó önkormányzati, egyházi és nem állami fenntartók számára magas minőségű, hozzáférhető közösségi alapú ellátási formák kialakítása érdekében.

A legfőbb cél, hogy a projektek keretében megvalósuló beruházásoknak köszönhetően javítsák a támogatott lakhatás hozzáférhetőségét és támogassák az önálló életvitelt.

A lehetőség magában foglalja a lakhatási szolgáltatás kialakítását, bővítését, korszerűsítését és szükség szerint a támogatott lakhatáshoz kapcsolódó szolgáltatási gyűrűt adó alapszolgáltatások kialakítását, kapacitásuk bővítését. 

Az érintett gyulai projektben új, tizenkét ember elhelyezésére alkalmas ingatlant hoznának létre. Ezzel párhuzamosan a támogatott lakhatáshoz kapcsolódó szociális alapszolgáltatások, a házi segítségnyújtás, a támogató szolgáltatás, a nappali ellátás fejlesztése valósulna meg annak érdekében, hogy megfelelő mértékben, stabilan, jó minőségben elegendő kapacitással álljanak rendelkezésre.

Az érintett ingatlanok a gyulai önkormányzat tulajdonában állnak, a Gábor Áron utcai ingatlanon támogatott lakhatás valósulna meg, a Galamb utca 21. szám alatt a házi segítségnyújtást és a támogató szolgáltatást, a Béke tér 1. szám alatt a nappali ellátást fejlesztenék.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában