Speciális feladatok

2023.01.31. 12:32

Kiképezhető kutyákat keres a NAV Békésben is

Ismét olyan kutyákat vásárol a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), amelyek szakszerű kiképzés után szolgálatba állhatnak.

V. E.

Forrás: Shutterstock

Ezúttal kereső- és járőrkutyákra is szüksége van a szervezetnek. 10 hónapostól, egészen 3 évesig jöhetnek szóba náluk az egészséges kutyusok. Gazdáik február 17-ig, e-mailben küldhetnek ajánlatot a vásárra – hívta fel a lakosság figyelmét hétfőn a NAV.

Részletezték, a kiképzők oltási könyvvel vagy útlevéllel rendelkező, chippel ellátott kutyákat várnak. Hangsúlyozták, járőrkutyának kizárólag német juhászkutya fajtájú, nagytestű, kan ebeket keresnek, a keresőkutyáknál azonban ivarra, vagy fajtára vonatkozó megkötés nincs. Egyes keresőkutyák speciális feladatokat látnak majd el, a folyami határátkelőhelyek ellenőrzésében segítik a NAV munkáját. Erre a speciális szerepkörre kimondottan kis- vagy közepes testű, az erős hangokra, mélységre, magasságra nem érzékeny ebeket várnak.

A részletes feltételek a NAV honlapján elérhetők, a megfelelő kutyák tulajdonosai február 17-éig küldhetik el kezdőajánlatukat a [email protected] e-mail-címre. A levélben a kutya hívónevét, fajtáját, ivarát, vételárát, a gazda e-mail-címét, adatait, FELIR-azonosítóját kell megadni, illetve jelezni kell azt is, hogy az eladó magánszemélyként vagy gazdálkodó szervezetként – például egyéni vállalkozóként, vagy kft.-ként – küldi ajánlatát. Végül hangsúlyozták, a hivatal felveszi a kapcsolatot azokkal, akiktől második, konkrét ajánlatot is kér. A sikeres keresőkutya-jelöltek először 21 napos próbaidőre kerülnek a kiképzőkhöz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában