Nyitóakkord

2023.01.02. 08:59

Az új évet köszöntötték Mezőberény főterén

Az önkormányzat január 1-én a Berény Szálló előtti térre hívta és várta a városlakóit, ahol a hagyományos újévi köszöntést rendezték meg.

P. G.

Fotó: Mertz Judit

Az újévköszöntő a „Mezőberény 300” rendezvénysorozat nyitóakkordja is volt egyben, hiszen ebben az évben ünnepli a város újratelepítésének 300. évfordulóját. A újévi program összeállításánál hangsúlyt kapott Petőfi születésének 200. évfordulója is. Binder Anikó pedagógus Petőfi Szülőföldemen című versét szavalta el, majd Selmeczi Lajos Péter lelkész szolgálata után Szilágyi Ida énekelt. Siklósi István polgármester mondott köszöntőt. 

Az idő kitűnő alkalmat biztosított arra, hogy a téren egy pohár pezsgő, a Mezőberényi Szlovákok Szervezete és önkormányzata tagjai által sütött finomságok mellett tovább időzzenek és beszélgessenek a résztvevők. Mint a mezőberényi önkormányzat beszámolójában olvasható, a kis park karácsonyfái, a főtér ünnepi hangulata jó alkalmat nyújtott egy sétára is.

Még több képet ITT talál a berényi rendezvényről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában