Még nem vitték el a főnyereményt

2023.01.13. 17:06

A számsorsjátékoknál magasan az ötöslottó vezet Békésben

Január elsején, valamint 7-én és 8-án sem az ötös-, sem a hatoslottón nem vitték el a főnyereményt, így az előbbin már kétmilliárd forintot ér a telitalálatos szelvény, utóbbin 1,275 milliárdot. Természetesen akkor, ha egy-egy fogadó találja el mind az öt, illetve hat számot ezen a hétvégén. 

NyemcsokLászló,[email protected]

Csaknem 350 helyen kereshetik Fortuna kegyeit a játékosok

Forrás: MW

A Szerencsejáték Zrt.-nél közölték, a halmozódás fej-fej mellett emelkedik, hiszen tizenegy hete nem született telitalálat. A halmozódás természetesen a lottózók játékkedvét is növelte, a magasabb összegű főnyereménynél azok is próbára teszik szerencséjüket, akik általában nem szokták.

Békésben jelenleg 348 helyen érhetők el termékeik, ebből 160 hely rendelkezik online-terminállal, ahol nemcsak a sorsjegy, hanem minden játékuk, így a számsorsjátékok és a sportfogadás is elérhető, 188 helyen csak sorsjegy kapható.

A szegedi értékesítési régióban, melynek része Békés vármegye, 2022-ben 11,9 százalékkal költöttek többet a vásárlók szerencsejáték-termékekre, mint 2021-ben. Békésben a legnépszerűbbek továbbra is a sportfogadások és azon belül a Tippmix, amely 42 százalékos arányt képvisel. A megyei sportfogadás aránya 2021-hez viszonyítva nem változott. A számok alapján egyre kedveltebbé vált a sportfogadók körében a V-sport, amely a sportfogadási költéseknek már 11,5 százalékát tette ki a vármegyében. Békésnél csak Borsodban, Szabolcsban és Jász-Nagykun Szolnok vármegyében esik az árbevétel nagyobb hányada V-sportra.

A képzeletbeli dobogó második helyét a sorsjegyszegmens foglalta el Békésben tavaly. Ebben országos viszonylatban is átlag felett teljesített Békés, hiszen a költések 24 százalékát tették ki a sorsjegyek.

– A számsorsjátékok összesen a vármegyei árbevétel 18 százalékát jelentik – hangsúlyozták a Szerencsejáték Zrt.nél. – Az ötöslottót szeretik a legjobban a békésiek, a számsorsjátékok közül magasan erre költöttek a legtöbbet 2022-ben. A főnyeremény nagysága, vagyis a halmozódás egész évben ösztönözte a játékosokat, akár 20-25 százalékkal is több árbevételt generáltak a szerencsevadászok egy nagynyereménnyel kecsegtető héten, mint a főnyeremény elvitele utáni héten. Hatoslottó esetében ugyanez az érték 10-15 százalék közé tehető.

A Szerencsejáték Zrt.-nél kitértek arra is, hogy abban az esetben, ha a halmozódás kezdő időpontjától számított egy éven belül tartott utolsó sorsoláson sincs nyertes az adott nyerőosztályban, akkor a halmozódás véget ér. A társaság ekkor a halmozott összeget még ugyanazon a sorsoláson a nyertest tartalmazó nyerőosztályok nyereményalap-hányadának megemelésére fordítja. Ilyen azonban eddig még soha nem fordult elő.

Ha lesz telitalálat, akkor a szerencsésnek, aki helyesen tippeli meg a számokat, 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért. Mégpedig az úgynevezett nagynyertesvonalon, amely a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is megtalálható. Fontos, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben banki átutalással történik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában