Adomány

2022.12.08. 10:05

Vigaszt nyújtanak a plüssök az orosházi kórházban

A Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet be két év alatt kétezer plüssjáték érkezett az Értünk-Nagyszénásért Alapítvány jóvoltából.

Cs. I.

Hajdú Géza, dr. Duray Gergő, Burján Erzsébet, az alapítvány kuratóriumának a tagja és Brlázs Róbert

Fotó: A szerző felvétele

A Maci Kórház – Menjünk Együtt Haza programba bekapcsolódva kerültek kapcsolatba az egészségügyi intézménnyel a civilek.  

A szerdai sajtótájékoztatón, a kórház sajtószobájában, Brlázs Róbert alapító tag egy győri kezdeményezésre emlékeztetett, ehhez csatlakozott alapítványuk 2019-ben. Azóta megszámlálhatatlan számú plüssjátékot gyűjtöttek be és adományoztak. 

Mosásuk, fertőtlenítésük mostantól nem probléma, lévén támogatást nyertek ipari mosó- és szárítógépre­. A háztartási gépeket gyártó Miele Kft. is melléjük­ állt – ezt Hajdú Géza a cég képviseletében jelentette be. Így az eddigieknél is hatékonyabban tudják tisztítani a plüssöket, melyeket aztán többek között a kórháznak adományoznak­. Dr. Duray Gergő főigazgató a most érkezett 300 plüsst átvette, megköszönte a felajánlók nagylelkűségét.  

– Vigaszt, bátorítást nyújt a gyógyulónak minden egyes darab – tette hozzá.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában