Hagyomány

2022.12.22. 13:28

Sült kolbásszal és fánkkal vendégelték meg a családokat Békéscsabán

A Csabai Kolbászklubnál régi hagyomány, hogy karácsony környékén valamilyen szervezetet, rászoruló embereket ajándékoznak, vendégelnek meg. Csütörtökön a békéscsabai, családok átmeneti otthonába látogattak el, és sült kolbásszal lepték meg a lakókat.

Ny. L.

Fotó: Für Henrik

Az ételkészítésben Horváth Sándor, Horváthné Kocsor Ágnes, Bodnár Árpád, Lugosi Gyula, Méhes Miklós, Szudár Béla és Papp László vett részt. A Bárhesz Egyesület jóvoltából hanukai fánkkal is megédesítették az otthonban élők csütörtöki napját.

Az ételek mellett ajándékokkal is kedveskedtek a kolbászklubosok.  Horváth Sándor elnökségi tag kiemelte, a civil szervezet tagjai által felajánlott háztartási eszközöket, több tálca tojást, tartós élelmiszereket és édességeket adtak át. Korim Valéria, az egyesület ügyvezető elnöke kitért arra, a tagok a gyűjtésben, az adományozásban, a be- és kipakolásban is nagyon aktívak voltak, az ajándékozással  pedig már az ünnep előtt karácsonyi hangulatot varázsoltak az intézménybe. Ezt követően ugyancsak sült kolbásszal vendégelték meg a szenvedélybetegek otthonának lakóit is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában