Békés megye

2022.12.24. 09:43

Sétáljunk egyet a téli pusztán, erdős tájainkon!

Karácsonykor avagy éppen a két ünnep között is érdemes egy kiadós sétát tenni a Körös-Maros Nemzeti Park pusztáin, erdős tájain, tanösvényein.

Bár most nagyobb hó egyelőre nincs kilátásban, érdemes felvenni a túrabakancsot! Fotós: Boldog Gusztáv/Körös-Maros Nemzeti Park

Bár a természet ilyenkor csendesebb, fakóbb arcát mutatja, hiszen nem énekelnek a madarak és nem virágoznak a növények, mégis sok érdekes látnivalóra számíthatunk sétáink során. Télen ugyanis számtalan olyan madárfaj érkezik, amelyekkel nyáron nem találkozhatunk itthon – írják a Körös-Maros Nemzeti Park oldalán.

A Békéscsabán, Gyulán és a környező településeken élők könnyen eljuthatnak a Kígyósi tanösvényre, amely minden évszakban számos titkot, érdekességet rejt. Ugyanez elmondható nemzeti parkunk más tanösvényeiről is, akár Szarvasra a Halásztelki-tanösvényre, akár Biharugrára a Sző-réti tanösvényre, vagy éppen a Magyarcsanád mellett a Bökényi tanösvényre látogatnak el. Ezek a tanösvények egész évben szabadon látogathatók. Tegyenek egy kiadós sétát a Maros-ártérben, sétáljanak a Körösök partján, menjenek fel a nemzeti park területein található kilátókba és csodálják meg a téli tájat! Mindenütt szép élményekkel gazdagodhatnak – ajánlják a nemzeti park munkatársai.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában