Megemelkedett költségek

2022.12.14. 10:20

Megszűnik az ügyeleti ellátás Dévaványán

Az orvosi ügyeleti ellátás biztosítása kötelező önkormányzati feladat, amely a gyomaendrődi központtal Dévaványán, a strandfürdőben található elsősegélynyújtó hely működtetésével, valamint ápoló szakszemélyzet biztosításával folyamatosan működött azért, hogy a sürgősségi ellátás érdekében ne kelljen más településre utaznia a helyieknek – írta meg a napokban a dévaványai önkormányzat.

V. E.

Fotó: Shutterstock illusztráció

Kifejtették, a feladatot ellátó cég a megemelkedett költségekre hivatkozva azonban olyan feltételeket szabott a helyben történő ellátás biztosításának tekintetében, hogy a jövő évre nézve nem sikerült megállapodniuk, ezért jövő január elsejétől a strandfürdőben már nem lesz helyi ügyeleti ellátás, azt a páciensek onnantól csak Gyomaendrődön tudják igénybe venni.

Részletezték, az önkormányzat az orvosi ügyeleti ellátásért havonta 2 millió 300 ezer forintot fizet, melyet – ha marad a helyi ellátás –, úgy a jövő évre nézve további 1 millió 400 ezer forint/hónappal akartak megemeli. 

A költségtöbblethez viszont az önkormányzat nem kap pénzügyi forrást, így jelen pénzügyi helyzetben ekkora számlát nem tudnak kifizetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában