Ajándékozás

2022.12.20. 16:21

Luxemburgi magyarok leptek meg Békés megyei gyermekeket

A Luxemburgban élő magyarok immár második éve ajándékoznak meg közel 400 rászoruló, illetve nehéz helyzetben élő családot, főként gyermekeket Békés megyében.

P. G.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató ünnepségét a napokban tartották

Forrás: Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató

A programnak köszönhetően a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül hatvan család, köztük gyermekek részesültek, illetve részesülnek az adományból.

Toszeczky Renáta, a szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni koordinátora, valamint a békési Csillagmajor – családok átmeneti otthonának intézményvezetője lapunknak elmondta, Duray Miklósnénak köszönhetően tavaly kezdődött az együttműködés a luxemburgi adományozókkal. 

A szeretetszolgálatnak három védett háza működik hazánkban, ebből egy Békés megyében, illetve ehhez a szolgáltatáshoz egyéb intézmények is kapcsolódnak. Az ott élő embereknek és családoknak juttattak az adományból a Benelux-államban élő magyaroknak köszönhetően.

– Egészen csodálatos, fantasztikus és nagy mennyiségű ajándék érkezett – mondta el lapunknak a szakember, aki kitért arra, hogy az adományozók előzetesen kérték az érintettek nemét, életkorát, így speciális meglepetéseket állítottak össze, amiben élelmiszerek, ruhák, ajándéktárgyak, illetve a gyermekek esetében játékok is szerepelnek. A tavalyi évhez képest újdonság, hogy a Baptista Szeretetszolgálat közelmúltban átadott békési Csillagmajor – családok átmeneti otthonába is került az adományokból. Összességében hatvan felnőtt, valamint gyermek részesült, illetve részesül az ajándékokból.

Balogh Zsolt, a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató főigazgató-helyettes lapunknak elmondta, közösségük kiemelt feladatának tekinti, hogy segítse az általuk támogatott, családból kiemelt gyermekeket.

– A Luxemburgban élő magyarok felajánlásainak köszönhetően 300 gyermek álma válhatott valóra, akik előzetesen levélben írták meg, hogy mire vágynak, mit szeretnének karácsonyra. A focilabdától a bluetooth-os hangszórón át a sminkkészletig számos dolgot kértek, ami a luxemburgi magyaroknak köszönhetően teljesült – tette hozzá a szakember. Balogh Zsolt kiemelte, néhány nappal ezelőtt tartottak egy nagy karácsonyi rendezvényt, ahol az ajándékok gazdára találtak, összesen 750, köztük Békés megyei fiatalok kaptak meglepetést az ünnepségen, amelyet a szegedi Szent Gellért Fórum karácsonyi díszbe öltözött csarnokában tartottak a napokban nagy sikerrel.

A mezőberényi székhelyű Mécses Szolgáló Közösség Egyesülete, illetve annak szakemberei ugyancsak kiemelt szerepet vállaltak abban, hogy luxemburgi magyarok ajándékai a lehető legjobb helyre kerüljenek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában