Emlékezetes cikkem

2022.12.27. 20:37

Levente édesanyja mindannyiunknak példakép lehet

Újságíróként, fotósként rengeteg helyre eljutnak kollégáink egy-egy esztendőben, számos emberrel, emberi sorssal találkoznak. Év végi sorozatunkban egy-egy munkatársunk eleveníti fel, hogy az idén megírt cikkei vagy elkészített fotói közül melyik érintette meg őt a legjobban. Elsőként dr. Nagy Szilvia mesél Móricz Leventével és édesanyjával történt találkozásáról.

N. Sz.

Tímea fáradhatatlan édesanya, aki hiszi, hogy minden gyermek megérdemli a boldogságot, az élhető, fájdalommentes életet

Forrás: BMH

Ebben az évben újságíróként a legmeghatóbb találkozásom Móricz Leventével és édesanyjával történt. Levi egy tízéves, békéscsabai kisfiú, akinek állapotjavításáért édesanyja, Hegedűs Tímea születése óta erőn felül küzd. Levit pár napos korában súlyos agyvérzés érte, azóta huszonnégy órás figyelmet igényel, önálló mozgásra, állásra képtelen, etetni, emelni, fürdetni kell. Az édesanya, aki egyedül neveli őt, többféle komplex, intenzív terápiára vitte, sokszor műanyag kupakokért kapott pénzből gazdálkodta ki a megfelelő fejlesztések költségét.

A kisfiú kapott őssejtkezelést is, idén pedig Nazarov technikával műtötték meg Spanyolországban, aminek eredményeként enyhültek a gerincferdülés és a letapadt izmok okozta fájdalmai.

Hegedűs Tímea elmondta nekem, látja az embereken, hogy értik, érzik, mennyire fontos neki Levi. Sokszor elkeseredik, de újra és újra feláll, a sors pedig mindig ad mellé segítőt. Sokat tett értük az „Együtt a Kisangyalokkal” alapítvány, Kökény Attila énekes, és az a sok-sok adományozó magánszemély, akiket felsorolni sem lehet. Köztük van Póka György gyulai festőművész és Valach Róbert szarvasi cégtulajdonos, akik különösen szívükön viselik Levi sorsát. 

Tímea igazi példakép számomra, sosem adja fel. Fáradhatatlan édesanya, aki tudja, hogy kisfiában is ott a lehetőség. Bízik az orvosokban, hiszi, hogy minden gyermek megérdemli a boldogságot, az élhető, fájdalommentes életet. Ebben hiszek én is, ezért öleltem meg Tímeát, ezért tettem a kisfiú jótékonysági koncertjére invitáló plakátokat a postaládákba, ezért írtam szöveget a szakképzési centrum Trefort tagiskolájának gyűjtőakciójához. Minden apró kupak, minden kis segítség, minden csepp szeretet számít.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában