Mikulás

2022.12.07. 10:22

Juttatásokkal segítik az önkormányzati dolgozókat Magyarbánhegyesen

Családonként 7 ezer forintot utal ki az önkormányzat, ahol gyermeket is nevelnek, újabb 5 ezer forintot kap a család.

Cs. I.

Kedden megérkezett a Mikulás, a községi rendezvény sok családot, gyermeket vonzott a térre

Fotó: BMH

Az önkormányzat gazdálkodása stabil, ahogy az volt az elmúlt 12 évben is. A fejlesztések folyamatosak, több projekt a végéhez közeledik (a fogászati rendelő felújítása, a település központjában a kondipark építése). S miközben sok családban az ünnepvárás természetes, vannak olyan rászorulók, akikre fokozottan figyelnek a községben, segítik boldogulásukat.

Mint arról korábban Sódarné Varga Gyöngyi polgármester beszámolt, családonként 7 ezer forintot utal ki az önkormányzat. Ahol gyermekeket nevelnek (gyermeklétszámtól függetlenül) pedig újabb 5 ezer forintot kap a család.

– Dolgozóink megbecsülése, az egész éves munkájuk elismerése az a juttatás is, amivel kifejezzük hálánkat feléjük. Valamennyi önkormányzati intézményünk és azok valamennyi ágazatában dolgozók részesülnek ebben az anyagi elismerésben – hangsúlyozta. – Erre az idei költségvetésünkben elkülönítettünk körülbelül 10 millió forintot. Önkormányzatunk a település legnagyobb foglalkoztatója, az adventi ünnepkör idején minden forint jól jön mindenkinek – tette hozzá a polgármester.

Az első gyertyagyújtáson az ajándékcsomagok és az értékes kerékpár kisorsolása után a Mikulást várók körében osztottak kedden déligyümölcsöket, édességet a főtéri programon. Az önkormányzat fenntartásában működő óvodába érkezik a Bibuci együttes, majd Rózsás Viktória műsorral a gyerekek legnagyobb örömére. Az iskolás és az óvodás korú gyerekek körében most zajló rajzverseny díjazásához is hozzájárul a települési önkormányzat.

Majd az elcsendesedés váltja fel a mozgalmas mindennapokat. A képviselő-testület megszavazta az igazgatási szünetet, december 22. és január 6. között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában