Kistermelő

2022.12.05. 10:27

Hungarikum-védjegyet kapott a Knyihár-féle csabai kolbász

A csabai kolbász hungarikum, és most már Hungarikum-védjeggyel rendelkező kistermelője is van a városnak. Elsőként használhatja ezt, és az ehhez kapcsolódó logót Knyihár Mihály békéscsabai hentes, akinek kolbászai korábban a HÍR- (Hagyományok-Ízek-Régiók) védjegyet is megkapták.

Ny. L.

Knyihár Mihály elsőként használhatja a védjegyet

Fotó: MW-archív

A pályázatot fia, ifjabb Knyihár Mihály készítette el, és nyújtotta be az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztályához.

– Komoly anyagot kellett összeállítani, melyben többek között leírtam történetünket, azt, hogy édesapám, illetve az egész család mióta és miként vesz részt a feldolgozásban, hogy saját hízlalású sertésekből készülnek a termékek, és a készítés folyamatát is bemutattam. Emellett üzleti tervet, és különböző, a működéshez kapcsolódó hivatalos dokumentumokat, kimutatásokat is be kellett küldeni – hangsúlyozta ifjabb Knyihár Mihály. – A minap megkaptuk az értesítést az Agrárminisztériumból, hogy érdemesnek találták vastagkolbászunkat a Hungarikum-védjegy használatára, aminek nagyon örülünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában