Rendőrségi tanácsok

2022.12.17. 06:46

Finisben a vásárlási láz: vigyázzunk értékeinkre a zsúfolt üzletekben!

Karácsony előtt a rendőrség Békés megyében is kiemelt figyelmet fordít azokra a helyekre, ahol ilyenkor nagyobb eséllyel fordulnak elő lopások.

V. E.

Az ország más megyéihez hasonlóan Békés megyében is tapasztalható, hogy az adventi időszakban megélénkült a forgalom a bevásárlóközpontok, a piacok és a karácsonyi vásárok környékén. A rendőrség kiemelt figyelmet fordít azokra a helyekre, ahol ilyenkor nagyobb eséllyel fordulnak elő lopások. 

A visszatérő ellenőrzések és a gyakori rendőri jelenlét mellett pedig a „Házhoz megyünk” program keretében megyeszerte bűnmegelőzési tanácsokkal is ellátják a vásárlókat. Figyelmeztetik a vevőket többek között arra, hogy mindenki ügyeljen személyes dolgaira. Táskáikat, miközben nézelődnek, válogatnak a különböző termékek között, még rövid időre se tegyék le a pultra, polcokra és ne hagyják a bevásárlókocsiban. Annyi készpénzt vigyenek magukkal, amennyire szükségük lesz. A pénztárcáikban a bankkártyák mellett ne legyen ott a PIN-kód. A parkoló autók utasterében ne hagyjanak táskát, telefont, csomagokat, illetve kabátokat.

Kiemelték, hogy a karácsonyi vásárok, illetve a bevásárlóközpontok közelében lévő parkolókban hétvégén gyakrabban alakulhat ki zsúfoltság. Legyenek türelmesek, a balesetek megelőzése érdekében az adott helyen kialakított forgalmi rendnek megfelelően közlekedjenek és tartsák be az elsőbbségadás, valamint a kanyarodás szabályait.

Megyeszerte bűnmegelőzési tanácsokkal is ellátják a vásárlókat. Fotós: police.hu 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában