Ünnepvárás

2022.12.03. 14:45

Aprócska kezek készítik a mézeskalácsot a csabai Illés családban

Iciri-picirik megsütötték és meg is ették. Így teltek az advent első napjai a csabai Illés családban, ahol az édesapa és az édesanya is rendőrként szolgál.

Cinti, Zalán, Pál és Zétény már nagyon várják a nagyszakállút

Forrás: Facebook

Az apuka, Illés Pál őrnagy 23 éve rendőr, a Békéscsabai Rendőrkapitányság Körzeti Megbízotti Alosztályának vezetője. Az anyuka, Andirkó Cintia  zászlós pedig 2002 óta lát el hivatásos szolgálatot, 2008-ban a határőrségtől került a rendőrség kötelékébe. Szintén a Békéscsabai Rendőrkapitányságon dolgozik, a Bűnügyi Osztályon körözési előadó. Két kisfiú büszke szülei ők, Zétény 5 éves, Zalán pedig 18 hónapos. 

Már nagyon várják a Mikulást és a Jézuskát. Nem csoda hát, hogy a napokban nagy örömmel fogtak bele a mézeskalács készítésbe. Zétény egyébként is szívesen segít a konyhában, amikor palacsintát, vagy gofrit sütnek, a tojást önállóan töri fel. Adagolják a hozzávalókat a tésztákba, a kavarásba már Zalán is besegít. A kóstolás pedig pedig egyenesen a szakterülete. 

Zétény és Zalán közösen készítették a mézeskalácsot

Cintia fontosnak tartja, hogy a gyerekek szorgoskodjanak otthon, segítsenek a háztartásban, és férjével arra is ügyelnek, hogy ha csak tehetik, a szabadban töltsék az idejüket. Rendszeresen kirándulnak, sétálgatnak, kedvencük a geocaching, szeretnek kincset keresni. Zétény lovagol, a nyáron három hetet is töltött lovastáborban és a versenyeken elért kiváló eredményeiért több kupát, érmet is kapott már.

Az adventi sütögetésben öccsével együtt nagy örömét lelte, a díszítésig el sem jutottak. Édesanyjuk elárulta, hogy a bevált családi recept alapján készült mézeskalácsok még azelőtt elfogytak, hogy cukormáz került volna rájuk. De sebaj, a Mikulás érkezéséig még van pár nap, a szorgos család készít még egy újabb adag süteményt, amivel meg tudják kínálni a nagyszakállút. 

Zétény és Zalán, ahogyan tavaly, idén is nagyon jó fiúk voltak, így biztosan előkerül majd valami a puttonyból – adta hírül a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában